Drukwerk

Drukwerk

Traditioneel Offset en Digitaal Drukwerk

Drukkerij Hendrickx levert drukwerk op maat. Daarbij kunnen we u zowel traditioneel en hoogwaardig offset drukwerk leveren, als digitaal drukwerk. De grootte, aard en toepassing van uw drukwerk zijn daarbij bepalend voor de keuze voor offset of digitaal.

Offset Drukwerk

Offset drukwerk is het traditionele drukwerk dat bij Drukkerij Hendrickx wordt gedrukt op een 2 kleuren Ryobi drukpers en dat kan worden geproduceerd in PMS ( spot ) kleuren of in Full Colour ( CMYK ).
Het belangrijkste verschil tussen PMS enFull Colour is de toepassing:

  • PMS gebruik je voor drukwerk waarin weinig kleuren voorkomen. Bijvoorbeeld logo’s of teksten op briefpapier, enveloppen, kaarten.
  • Full Colour gebruik je voor drukwerk waarin veel kleuren voorkomen, zoals bijvoorbeeld foto’s of kleurenbrochures.

Het voordeel van PMS drukwerk is dat de kleuren 100% gelijk blijven bij iedere opdracht, ideaal dus voor uw huisstijl!

Digitaal Drukwerk

Dit werk wordt gedaan op onze Xerox Versant 2100 Press. Alle kleuren worden afgedrukt als CMYK of RGB. Het grote voordeel van het digitale drukwerk is vooral de snelheid. Een opdracht kan vrijwel direct na het aanleveren van de bestanden afgedrukt en verwerkt worden. Levering op dezelfde dag is dus vaak geen probleem.

De afdrukkwaliteit van de Xerox machine is zo hoog, dat het verschil tussen traditioneel en digitaal full color drukwerk vaak moeilijk te onderscheiden is. Al het werk dat op de offset pers gedrukt wordt kan ook op de digitale pers zoals: enveloppen, stickers, etiketten, briefpapier, visitekaartjes.

keyboard_arrow_up