Over Drukkerij Hendrickx

Drukkerij Hendrickx bestaat in 2020 25 jaar!

Dit jaar bestaan we 25 jaar!! En wat is er veel verandert in ons bedrijf: in 1995 van alleen kopiëren en drukken op een 1-kleuren persje naar in 2020 kopiëren, drukken op een 2-kleuren pers, printen op een digitale pers, posters plotten, textiel bedrukken, belettering printen/snijden/lamineren/plakken …. We zijn in 25 jaar tijd dus veel allrounder geworden. 2020 een historisch jaar …. In velerlei opzichten, maar we gaan door ….

Nieuwe digitale Xerox

Het printwerk werd aanvankelijk met een Xerox Docucolor kleurenprinter gemaakt maar Drukkerij Hendrickx zag, met name ook door de snelle vooruitgang in automatisering, de vraag naar hoge kwaliteit printwerk snel groeien. Daarom werd uiteindelijk de Docucolor vervangen door een digitale Xerox Versant 2100 pers, vergezeld van een groot-formaat printer.

Omdat de ene opdracht vaak een gevolg is van de ander en Drukkerij Hendrickx ook steeds vaker gevraagd werd naar de mogelijkheden van belettering en de bedrukking van kleding, werd verder geïnvesteerd in een snijplotter en een transferpers.

Nieuwe Drukpers

In 2010 investeerde Drukkerij Hendrickx in een nieuwe Ryobi 2 kleuren drukpers met digitale platenmaker. Dat bracht een grote vooruitgang in productiviteit, snelheid en efficiëntie. In tegenstelling tot de oude pers kan de Ryobi twee kleuren tegelijk drukken, met een snelheid van 10.000 vellen per uur.

De nieuwe Ryobi pers kan maximaal tot SRA3 formaat papier bedrukken, zodat schoongesneden A3 vellen met aflopende bedrukking – voor bijvoorbeeld full colour brochures – in huis kunnen worden geproduceerd, zonder dit nog te hoeven uitbesteden.

Drukkerij Etten-Leur wordt Drukkerij Hendrickx

In 1994 werd Rob Hendrickx gevraagd of hij belangstelling had Drukkerij Etten-Leur over te nemen. De eigenaar had ondertussen zijn belangstelling verlegd naar kantoormeubelen en Rob bleek na 6 jaar dienstverband de ideale keuze om de regionale klantenkring over te nemen en de drukkerij nieuw leven in te blazen. Hij aarzelde dan ook niet lang en in 1995 was Drukkerij Hendrickx een feit.

Met nieuw elan en een nieuwe naam presenteerde het bedrijf zich aan Etten-Leur en omstreken. Aanvankelijk bleef het bedrijf gevestigd op de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur, maar in 1998 verhuisde Rob zijn bedrijf naar de nieuwe – en huidige – locatie, Achter de Molen 8.

Al 29 jaar in het grafisch vak

In 1989 kwam Rob Hendrickx uit militaire dienst en solliciteerde bij Drukkerij Etten-Leur als leerling drukker. Hij werd aangenomen en het duurde niet lang voor het grafisch vak hem zodanig boeide, dat hij besloot de avondopleiding aan de Grafische School in Rotterdam te volgen.

De drukkerij was vooral gespecialiseerd in familie- en rouwdrukwerk en zocht actief naar uitbreiding van de klantenkring en activiteiten richting regulier drukwerk. Computers waren in de vroege 90-er jaren nog een zeldzame verschijning en zoals dat in die tijd ging, was het opmaken van documenten nog letterlijk knip- en plakwerk. Een prima bedrijf voor Rob Hendrickx om het vak te leren.

Onze Nieuwsbrief Ontvangen…  Een Compleet Pakket van Grafische Diensten voor Particulier en Bedrijf

  print

  Print Service

  Snel printwerk nodig? Drukkerij Hendrickx helpt u met Snelle Service en Scherpe Prijzen!

  cloud_upload

  Digitaal Drukwerk

  U wilt de kwaliteit van Offset drukwerk, maar in een kleine oplage? Digitaal is de oplossing!

  format_paint

  Offset Drukwerk

  Kwaliteit en precisie voor uw drukwerk, huisstijl, brochures of flyers.

  phonelink

  Web Design

  We helpen u aan een verantwoorde developer voor uw Website en Online Marketing!

  color_lens

  Graphic Design

  Wel een idee maar nog geen uitgewerkt ontwerp? Drukkerij Hendrickx maakt het voor u.

  timer

  Just in Time Levering

  Nog snel een presentatie of hand-out nodig voor een vergadering? Ook dat regelen we voor u!

  Meer weten over wat Drukkerij Hendrickx voor u kan maken?

  keyboard_arrow_up